Psikolog ÖnerileriAnkara - Polatlı Psikolog Önerileri

Ankara – Polatlı psikolog arama sıklığının en fazla olduğu illerimizdendir. Ankara – Polatlı psikolog ile görüşme açısından birçok ilimize göre kıyaslandığında daha ilerdedir. Ankara – Polatlı nüfusu, yaşam tarzı ve eğitim seviyesi dolayısı ile psikolog desteği almak için Google da daha fazla arama yapmaktadır. Bu durum, Ankara – Polatlı’da psikolojik konularda insanların bilinçli olmaları ve bir psikologdan yardım almayı normal kabul etmeleri ile ilgili olduğu söylenebilir. Psikolojik danışmanlık hizmeti ofis ortamında yüz yüze ya da online danışmanlık olarak yapılmaktadır.

Ankara – Polatlı’da Psikolojik danışmanlık hizmeti alırken randevu aldığınız psikologla kısa bir görüşme yapmanızda fayda vardır. Psikoloğunuz size uygun psikoterapi yöntemini belirleyecektir. Ancak imkânınız varsa yüz yüze psikolog hizmeti almak her zaman daha çok tavsiye ederim. Psikolojik destek almak için randevu alınız.

 

Fiziksel bir rahatsızlığımız olduğunda, başımız ağrıdığında, kalbimiz sıkıştığında hangi doktordan randevu almamız gerektiğiniz biliyoruz. Ancak ailesel sorun yaşadığımızda, evliliğimizde bir şeyler yolunda gitmediğinde, cinsel problem yaşadığımızda nasıl bir hizmet olacağımızı bilmiyoruz. Kendimizi iyi hissetmediğimizde, yaşamaktan mutlu olmadığımızda, depresyona girdiğimizde ve birçok ruhsal sorundan uzman bir ruh sağlığı çalışanından hizmet almakta fayda vardır.

Ruh sağlığı çalışanları dendiğinde ilk olarak aklımıza psikiyatristler, psikologlar, psikolojik danışmanlar ve aile danışmanları gelmektedir. Bu meslek dallarına kısaca bakacak olursak;

Psikiyatristler; tıp fakültelerinden mezun olup, Psikiyatri ihtisasını tamamlamış tıp doktorlarıdır. Başlıca ilgi alanları beyin hastalıklarıdır. Bu alanda günlük dilde akıl hastalığı, ruh hastalığı, sinirlilik halleri, … denilen durumlar yer alır. Bu hastalıklar düşünce, davranış, duygu değişiklikleri ile kendini gösterir. Psikiyatri bu hastalıkların tanı ve tedavileriyle uğraşır. Daha çok ilaçla tedavi etmektedirler. Eğer bir psikiyatristten psikoterapi randevusu alacaksanız öncelikle psikoterapi yapıp yapmadığını sormanız gerekmektedir.

Psikologlar; üniversitelerin “psikoloji” bölümünde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış kişilere denir. Kendini geliştirmek ve donanımını artırmak için “klinik psikoloji” yüksek lisans programını tamamlayabilir ya da çeşitli psikoterapi veya danışmanlık tekniklerine (aile danışmanlığı, Psikianalitik terapi, bilişsel-davranışçı terapi, çift terapisi, duygu odaklı bireysel terapi, şema terapisi vb.) dair eğitimler alabilir. Psikoterapi tekniklerini kullanma noktasında yetkin hale geldiğinde psikolojik destek sürecinde bunları kullanabilir.

 

Psikolojik danışmanlar; üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’ nden mezun olmuş, alanlarında deneyimli ve uzman kişilerdir. Psikolojik danışma, kişiler arası ve kişisel sorunların daha iyi tanımlanması ve daha etkili çözülmesi sürecinde ortaya çıkmıştır. İnsanlar yaşamın beraberinde getirdiği değişikliklere kendi çabası, arkadaşları, ailesi sayesinde uyum sağlayabilmektedir. Bununla birlikte bazen yaşam öyle bir noktaya varabilir ki ruh sağlığı alanında profesyonel bir kişinin desteğine ihtiyaç duyarız ve aldığımız bu destekle yaşadığımız duruma daha kolay uyum sağlayabilir ve yaşadığımız durumun daha kolay üstesinden gelebiliriz. Psikolojik danışman, günlük yaşamın içerisinde tam da bu bahsedilen zamanlarda yaşamınızın daha yaşanılır kılınmasını sağlayan, yaşamınızı zenginleştiren, değişimin aracı olan ruh sağlığını koruyucu hizmette bulunan kişidir. Uzman psikolojik danışmanlarımızdan randevu almak için tıklayınız.

Aile danışmanları; üniversitelerin tıp, psikoloji, psikolojik danışmanlık, sosyal hizmet, sosyoloji, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı alanında 450 saatlik üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifika programını tamamlayan ya da aile danışmanlığı yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olan kişilere denir.

Aile danışmanlığı, aile yasası kapsamında verilen danışmanlık hizmetlerine denilmektedir. Aile danışmanı, ilişkiler açısından sorunu olan insanların evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha kolay bir biçimde gelmelerine yardımcı olurlar. Tüm aileyi etkileyen ölüm ya da birisinin evden ayrılması gibi konularda ailelerin yaşayabileceği psikolojik sorunları önlemede yardımcı olmaktadırlar. Aile danışmanları aynı zamanda eşler arasındaki sorunların çözülmesine yardımcı olan danışmanlardır.

Ruh sağlığı alanında temel olarak hizmet veren uzmanlık alanlarından bahsettim. Hal böyle olunca psikolojik destek alırken karar vermekten çok zor olmaktadır. Bunlardan dolayı doğru bir psikoterapist ya da aile danışmanı bulmak normal halimizden daha stresli bir durumu bizi sokabilir. Bu konuda sizlere rehberlik edecek bir uzman yoksa bu konu samanlıkta iğne aramaktan farksız olacaktır. Bu durumda sizlere profesyonel destek sunabiliriz.

 Psikolojik destek alırken siz kendiniz karar vereceksiniz sizlere birkaç ipucu;

  • Arkadaşlarınıza veya aile fertlerine sorun
  • Tanıdığınız bir terapiste sorun, sizi bir uzmana yönlendirebilir.
  • Güvendiğiniz ve çalıştığınız bir profesyonele sorun(doktorunuz, diş hekiminiz, muhasebeciniz, avukatınız, sizin gizliliğinizi koruyan, ilişki kurduğunuz, iyi bir kaynağı olan herhangi bir meslek mensubu olabilir.)
  • Varsa sigorta şirketinize sorun,
  • Üniversitelerden yardım alabilirsiniz.
  • Google da araştırma yapabilirsiniz.(Eğer aklınızda bir kaç isim varsa, bunları google’da araştırabilirsiniz. Bir blog veya web siteleri varsa bunları incelemelisiniz. Çoğu zaman yazdıklarından veya yazdıklarının neler hakkında olduğundan kim oldukları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Siz de profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyuyorsanız Uzman Psikolojik Danışman, aynı zamanda Vajinismus Danışmanı olan

Esra Ulubey’den Randevu Alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

Yorumu Gönder